skip to Main Content

Galleri Elander

PRESSEMEDDELELSE skrevet af Poul Arnedal, journalist og forfatter:
Frøer, prinsesser, en bille og
en nøgen rytter hos Elander
Der er altid gode historier bag Helle Rask Crawfords bronzeskulpturer. Og hun er også selv en god historie. For når billedhuggeren fra Saltrup – som oprindeligt er uddannet læge – på lørdag holder fernisering på sine nyeste skulpturer hos Galleri Elander i Tisvilde, er hun lige netop nået at komme hjem fra deltagelse i en Kafka-udstilling i i Italien.
Det er nemlig ikke kun det lokale publikum, som kan glæde sig over Helle Rask Crawfords magisk realistiske bronzer. Siden hun udstillede sidste år, har hun haft flere udstillinger i Tyskland, og udover Italien er hun også på vej med en udstilling i Wien.
På udstillingen i Tisvilde har Helle bl.a. ladet sig inspirere af forfattere Frans Kafkas roman “Forvandlingen”, hvor en ung mand en morgen vågner op i skikkelse af en kæmpebille. Forældrene er skrækslagne, men lillesøster pøver som den eneste at hælpe sin bille-bror. Værket er også med på Kafka-udstillingen i Italien.
I Galleri Elander vil man også kunne opleve en skulptur over historien om Lady Godiva, der i middelalderen red nøgen igennem Englands Coventry. Helle Crawfords bronze-Godiva er inspireret af vinterens mange tilfælde af  overgreb på kvinder i det offentlige rum.
Og frøerne, der nærmest er blevet billedhuggerens varemærke, kan også ses i forskellige konstellationer med prinsesser.
Fernisering: Lørdag d.30. juli kl. 14-17
Galleri Elander, Banevej 2, Tisvildeleje